Gardasøen
Sidste år  var første gang vi havde hunden med. Det blev en succes, så lille Vicky skulle også med i år.
 
Efter store overvejelser blev vi eninge om at tage til Camping du Parc ved Lazise. Det var et godt valg. Vi fik en dejlig ferie.

Pladsen ligger lige ved siden af byen, som er en hyggelig lille by med masser af atmosfære.

Vi har været på mange gode campingpladser, men har ofte savnet en lille by, som ligger i gåafstand fra pladsen.

Dette ønske fik vi opfyldt i år. Vi havde mange gode gåture ind i byen, som er meget smuk og faktisk ikke spoleret af masseturisme.
Indgang
Vi kørte af sted i godt vejr. Tog de sædvanlige stop.
Først på
DCC kurcamp i Bad Gandersheim.
Næste stop Camping Inntal.

Det er måske lidt vanemæssigt, men det er nemt og dejligt at have nogle delmål at køre efter.
Billedet til højre er fra den første rasteplads i Østrig. Vi nyder at se de smukke bjerge.
Østrig
Den flotte indkørsel
Camping du Parc er den plads, der ligger tættest på Lazise. Det er en dejlig plads, hvor der er styr på alle ting.

Fra receptionen ned til standpladserne skal man gennem en lille olivenlund, hvilket giver en dejlig feriefornemmelse.

Som man kan se på billedet, kan man se søen fra receptionen.

Tilkørselsforholdene er gode, indtil man skal ned ad stikvejene. De er meget smalle og pladserne er ikke alt for store. Men alle var meget hjælpsomme, så det gik som regel. Dog så vi et par stykker der fik buler i campingvognen.
Der var bare dejligt
Vores plads nummer to
Et billede fra "hovedgaden". Der var rigtigt flot med mange forskellige træer og buske.Pladserne var ikke ret store, og vores var endda meget stejl. Vi blev nødt til at flytte, da vi ville have nogle flere dage på pladsen. Dette billede er fra plads nummer to.

Lazise

Velkommen til Lazise
Havnen
Aftenstemning ved havnen i Lazise. Som tidligere nævnt, så var det bare dejligt, at vi kunne gå ind til byen fra campingpladsen. Der er en dejlig rolig stemning i Lazise.
Hver onsdag er der marked. Det var lige noget for "pigerne". Jeg passede hunden, mens Malene og Anne-Birthe beundrede de mange gode tilbud. Det var faktisk et hyggeligt marked, der fyldte det meste af byen.

Herunder en lille billedserie fra byen.
Gode pizzaerAperol
Pizza er nu bedst i Italien. De her fra torvet i Lazise, var helt i topklasse.
Der var service på. Tjenerinden tog dette billede af os. Hun tilbød det selv, da hun så, at jeg var i gang med at fotografere.
Vi lagde mærke til at de fleste drak "noget orange stads". Det skulle vi da også prøve.
Det hed: "Spritz Aperol". En herlig lidt bitter drink, som læskede meget i varmen.
byporttorvet
haveflot og rent
havnenmarked
eva, sigrid og hansDer er marked hver onsdag i Lazise. Hele byen  er fyldt med boder, hvor man kan købe næsten alt, hvad hjertet kan begære.
Min gode ven og trofaste trommeslager Hans havde lejet et telt på pladsen. På billederne fra markedet, kan man se Hans med sine søde piger Eva og Sigrid. Ovenover står Malene, Anne-Birthe og Hans's kone Rikke.
Det er jo nok pigerne, der er mest glad for at gå på marked, men jeg vil sige, at det nu ville være trist, at komme et sted, hvor der ikke er marked engang imellem. Det giver ferien et frisk pust.
Vinmuseum
ZeniOppe i bakkerne bag Bardolino, er der et fint lille vinmuseum. Det skulle vi da lige se, da vi rigtigt godt kan lide rødvin.
Det var spændende at se. Man kunne følge udviklingen af de forskellige metoder , og vi kunne også se, hvordan de lavde vin på High-tech måde i dag. Bagefter kunne man selvfølglig købe de forskellige vine, som de producerer. Vi købte en del flasker, som vi skal gemme til juleanden.

Herunder er der en billedserie fra museet. Jeg lader billederne tale for sig selv.
Gammel vognForkælet hund ;-)
IndgangVinbutik
Olivenmuseum
Ikke langt fra vinmuseet er der et olivenmuseum. Det var også spændende at se det.
Her var også mange smagsprøver. Det var lækkert, så vi købte masser af oliven. Faktisk så mange, at de blev fordærvede inden vi fik spist det hele.
Olivenmuseum
En olivenpresseSå skal der smages
Madonna della Corona
Madonna della Corona
I bjergene i den nordlige ende af Gardasøen ved byen Spiazzi ligger en flot kirke, som klynger sig til bjergvæggen i 700 meters højde. Den ældste del af kirken blev bygget i 1500 tallet. Siden er der bygget til senest i 1978, hvor klokketårnet blev bygget. Man mener den er bygget et sted, hvor der er sket mirakler.

Margit og  Tage Pedersen kender en dansk pige, som er gift med en italiener, der har et hotel i området. Derfor kan de supplere historien om kirken. Jeg citerer dem her:

Madonne Della Corona: Historien siger at beboere fandt den lille madonnafigur på en afsats - tog den med til deres kirke men den forsvandt og de fandt den igen på afsatsen - byggede derfor en kirke til hende.
I tidernes morgen var ingen vej man blev hejst ned i en kurv - godt det er lavet om
Iøvrigt findes der en bedetrappe hvorpå man går på knæene. Vi har besøgt kirken flere gange og også været til gudstjeneste det var en stor oplevelse.
Hvis man ikke går så godt kører der bus til kirken - det var iøvrigt en oplevelse i sig selv kan jeg hilse og sige.

Hvis man går fra byen Spiazzi, kommer man forbi hele den sidste del af Jesus' lidelseshistorie, skildret i bronzestatuer. Herunder en billedserie af statuerne.

Jesu klædes afJesus bærer korset
Jesus må give opJesus sømmes til korset
KorsfæstetTaget ned af korset
I gravenSom I nok kan se, så gjorde turen til Madonna della Corona et stort indtryk på os.
Desværre faldt Anne-Birthe og forvred sin fod på vejen, så det blev kun Svend, Malene og jeg der fik oplevelsen. Mona blev oppe i Spiazzi sammen med Anne-Birthe, så de gik glip at en stor oplevelse.
Man må ikke fotografere i kirken, så jeg har ikke nogle billeder fra det indre af kirken. Det er en skam, da de fleste af væggene var hugget ind i klippen. Desuden var der gudstjeneste, mens vi var der, så af respekt, ville vi selvfølgelig ikke forstyrre den.
Der var dog et udendørs alter, som kan ses her til højre, og billederne nedenunder viser udsigten fra kirken. Jeg håber, at man kan få et indtryk af , hvor højt oppe kirken egentlig er bygget.
Man kan se Brennermotorvejen og Adigefloden helt nede i bunden af dalen. Billedet herunder til højre er taget med 6 x zoom.
Kirken
Malene nyder udsigtenUdsigt over Brennermotorvejen

Fortsættes i anden del