Alsace

Ved Neuenburg am Rhein har vi fundet en plads, som vi godt kan lide. Det er Camping Gugel . Det er en plads der er velegnet til familier med børn, da der er en mini-zoo. Desuden er der et fint poolanlæg, som er indendørs men kan åbnes og blive udendørs alt efter vejret.

 

Vi fik ikke så mange dage på Gugel, som vi havde planlagt fra starten. Vi fulgte vejret oppe mod nord på DMI. Det så ikke så godt ud, så vi havde forlænget vores ophold i Port Grimaud. Der var ellers mange ting vi godt ville have set. Pladsen ligger lige i et smørhul mellem Schweiz, Frankrig og Tyskland. Vi ville godt have været i Schweiz og ville også gerne have set lidt mere i Alsace. For slet ikke at glemme, at pladsen rent faktisk lå i Schwarzwald, som nok også kunne byde på nogle gode oplevelser.

Bagved campingpladsen flød Rhinen roligt af sted. Sjovt nok tog vi bilen og kørte for at se floden, men vi kunne lige så godt have gået. Billederne er taget fra en grænsebro. Billedet af Malene og den blå cykel øverste er taget ved en 180 graders vending fra broen.

Colmar

Mine forældre havde været i Colmar, og vi havde set en del i fjernsynet om byen, så vi var meget spændte på, om der var lige så smukt, som vi havde hørt og set. Det var der. I hvert fald inde i den gamle bydel. Den nye del kunne lige så godt have været Aalborg eller Frederikshavn.

Men se bare disse billeder herunder. Så kan I se, at det er en smuk og romantisk by. Vi tog en tur med et lille grønt "tog", hvor der var hovedtelefoner med dansk tale. Det var en god ting, da vi fik meget at vide om byen, og vi fik set de gode steder, inden vi selv gik på opdagelse.

Overalt i byen er der skulpturer lavet af det berømte bysbarn Frédéric Auguste Bartholdi, som især er kendt for at have lavet frihedsgudinden i New York.

   

 

 

Colmar levede helt op til vores forventninger, og vi kunne sagtens have brugt nogle flere dage i området. Men vi var nødt til at køre hjem. Vi er dog helt sikre på, at når vi kommer forbi, så vil vi se mere til Alsace.

På vej hjem overnattede vi på en plads mellem Hamborg og Flensborg, der hedder Forellensee. Det var ikke noget særligt.

Dette var beretningen om vores sommerferie sommeren 2007. Der vil sikkert komme nogle justeringer og nogle flere billeder.

I efterårsferien havde vi en god tur til Harzen. Den vil der snart komme noget om.