La Yole

                                   Camping La Yole

Campingliv

 

 

Helt nede i Sydfrankrig ligger en herlig plads der hedder La Yole.

Vi havde besøgt den i 1982, da vi var unge og endnu ikke havde børn. Derfor havde vi lyst til at vores børn skulle opleve dette skønne område.

Pladsen er af høj standard. Hygiejnen er helt i top, pladserne er store nok til at bil og campingvogn kan være på pladsen på en gang. Der er en fin sandstrand med herligt rent vand. Man skal gå ca. 500 meter ad en sti for at komme til stranden, men det er turen værd. Vandet kunne godt nok være koldt når der var fralandsvind, men det var til at overleve.

Campingpladsen ligger i hjørnet af en stor vingård, derfor kunne man hver dag gå op og få tappet pladsens egen vin på dunk eller flaske. Vinen var efter vores smag, rigtig god, vi er dog ikke vinspecialister.

Carcasonne:

Ikke langt fra Valras Plage, som byen hedder, hvor La Yole ligger, finder man middelalderbyen Carcasonne. Det er en imponerende gammel fæstningsby, som virker helt intakt. Det er absolut et sted vi kan anbefale at besøge.

 

 

Når man træder ind ad byporten er det som at gå 500 år tilbage i tiden. Man skal selvfølgelig abstrahere fra de mange souvenir- butikker, men i de små gyder virker det helt ægte. Der er lidt af samme stemning som man finder i Venedig.

 

Le Grotte des Demoiselles:

 Her er nogle billeder fra området og fra grotten. 

   

Hvis man vil opleve noget spændende, er det nok værd at besøg grotterne.

Vi besøgte Grotte des Demoiselles, hvor man først skal befordres i en enorm elevator for at komme ind i grotten, herefter er der rundvisning med guide, (en tur på et par kilometer).   

 

                   

 

  Jeg håber at billederne giver indtryk af, hvor smukt der er.

 

 

                                                                                                                                                                        

Byen

           

Det var rimeligt billigt at spise inde i byen. Ca. 60 kroner for en tre retters turist meny.

Hvis man så ville have vin til maden, var det så heldigt at man kunne komme med et lille "tog", der kørte fast rutefart mellem byen og campingpladserne. Det kostede 10ff pr.person.                                                                       

  På bastilledagen lavede de i byen et imponerende fyrværkeri, som udgik fra havnen. Vi sad på stranden og hyggede os, mens det bragede løs over os. I nabobyerne kunne vi se, at der også var fyrværkeri. I det hele taget blev der lavet meget for turisterne i området.