Rejseruter

Campingliv

Et vigtigt "værktøj" til forberedelse af turen er vejdirektoratets bog:    

     "EuropaGuide".                                  

Her kan man få alle de oplysninger, der er nødvendige for at man ikke "dummer" sig. Vi køber den hvert andet år, for at holde os á jour.

F.eks. mødte vi nogle danskere, der fik en bøde på 150 D-mark i Østrig, fordi de ikke havde købt en vignet. Vignetten køber vi altid i Danmark i den nærmeste forhandler. Det kan f.eks. være ved DCU eller FDM.

Desværre laves hæftet "Tanken und rasten" længere.

Vi er så heldige at vi har gemt det gamle kort, som vi stadig har glæde af.

Hvis man vil forberede sig hjemmefra kan man bruge følgende link:

www.tank.rast.de

Desuden kan man få oplysninger hos vejdirektoratet på denne adresse:

www.vd.dk  

Linkene til "tank und rast" og vejdirektoratet har jeg fået af Jens Corneliussen.

På billedet overfor kan man se et eksempel på kortets udseende. Sidste år begyndte vi at sætte mærke ved de gode rastepladser, hvilket vi skulle have gjort fra starten af, da det er svært at huske fra år til år, hvor der var godt, og hvor der var skidt.

Af andre bøger vi bruger er selvfølgelig:     

"DCU's campingbog. 

Den tyske:

"ADAC - Camping Caravaning Führer".

Den tyske, hvor der også er engelsk tekst:

"Europa Camping + Caravaning".

De to tyske bøger køber jeg på vores lokale bibliotek, når de holder det årlige udsalg af "gamle" bøger (man skal være meget uheldig, hvis en campingplads har lukket indenfor de sidste to år). Her kan jeg få dem for en flad ti'er. Når vi har besluttet, hvor vi vil hen, rykker jeg de relevante sider ud og hæfter dem, så bilen ikke kommer til at flyde med tykke bøger. Det er jo ikke nødvendigt med de kapitler, der er over f.eks Grækenland eller Portugal, når man skal til Italien.

  

Vi havde camperet i mange år med en combi-camp i Danmark, hvilket vi altid har været glad for. 

Den første tur nedover var i combi-campen. I combi-camp var vi nødt til at finde en campingplads til alle overnatningerne. Første nat gik også fint, vi fandt en god plads i Bad Gandersheim, nær Seesen. 

"DCC-Kurcamping-Park". Den nås fra afkørsel Seesen B 64. 

Det er en plads, hvor man kan bo i transit, det kostede kun ca. 20 mark for en plads, når man var på gennemrejse.

Næste nat nærmede vi os München, det begyndte at regne, og det var ikke bare en smule vand der kom. Det væltede ned med vand, og da vi så skulle til at finde et sted at overnatte, opdagede vi at alt var gennemblødt. Både dyner og madrasser og vores tøj. Det var ikke sjovt. Vi delte en flaske vin og fik en dram for at trøste os, og frøs os så gennem natten. Det var her vi blev enige om at købe en campingvogn, da vi kunne se at naboerne i campingvognene sad og spillede kort og varmede kaffe.

Det skal lige nævnes at overnatningen var i en lille by Bergen nær den østrigske grænse.

"Camping Wagnerhof" Man finder den ved afkørsel Bergen, på Campingstrasse 11.

 

 

Efter en lang dag på landevejen kom vi ind på en campingplads i Østrig, hvor vi kunne bo udenfor billigt, fordi vi skulle rejse videre tidligt næste morgen. Vi fik en tur i poolen og bagefter en iskold øl, herligt. Om aftenen gik vi ind til byen og var så heldig, at opleve levende tyrolermusik med tuba, harmonika og lædershorts. Pladsen hedder: 

"Camping Intal" . Man kommer til den fra afkørsel Wiesing/Achensee og kører ca 400 meter i retningen mod Achensee. 

Den er meget nem at finde, og fin når man kun er på gennemrejse.

Når vi rejser, tager vi gerne af sted midt i ugen, da vi så undgår at trafikken bliver for voldsom, selvom den nok kan blive det ind imellem ved de store byer.

Vi er så heldige, at vi kun har siddet i kø en gang, og det varede ca. en time.

Den første nat overnatter vi på en rasteplads, og vi skal helst have passeret Hamburg. Den anden nat prøver vi at finde en campingplads, da vi trænger til at blive rigtigt vasket og til at få noget varmt mad.

 

 

Hvis der er nogen, der har nogle gode tips til campingpladser nær motorvejen ned gennem Europa, så vil jeg gerne have dem. Så vil jeg sætte dem ind på denne side. Til fælles glæde og gavn.