Union Lido   

 

                                             Union Lido

Dette er nok den bedste campingplads, vi har været på i Europa. Vi har aldrig set noget, der bare kommer i nærheden af. Standarten er høj, hvad angår hygiejne, faciliteter og underholdning.

Som det ses på billedet, er det dejlige store pladser, hvor der er plads til både campingvogn og bil. Det er desuden altid muligt at finde skygge, da pladserne er "rammet ind" af pinje- eller poppeltræer.

Her er vi ved torvet, som man måske kan se på billedet, var der utroligt smukt og velholdt med mange blomster, der blev passet og plejet efter alle kunstens regler.

Skal man sige noget dårligt om pladsen, er det, at reglerne er for strikse. Der er vagter overalt. Det giver tryghed, men hvis man sidder udenfor to par og snakker stilfærdig, kommer de straks og tysser, og det uden at vi var særligt højrøstede. Desuden er pladsen meget stor, fra vores plads var der 20 minutters gang op til torvet.

Om aftenen kørte børnene en tur med det lille tog, det var en sjov oplevelse, da alle der gik forbi skulle give de "rejsende" et klap i hånden. og så blev der råbt på tysk: "Abklapchen". Bagefter var der underholdning på pladsen ved stranden. Nogle gange var det levende musik, andre gange var det modeshows eller noget helt tredje. Men det var altid i topklasse. Vi har været på pladsen to gange.

 

Venedig:            Er man ved Lidoen skal man selvfølgelig se Venedig.

.

Her er vi ved sukkenes bro, som er skuffende lille i forhold til Rialtobroen, men historien om sukkenes bro giver selvfølgelig oplevelsen et ekstra pif. Venedig er i det hele taget en imponerende oplevelse. Vi købte billetter til "vaporettoen", som er en slags sejlende bybusser, på den måde fik vi set en hel del af Venedig fra søsiden. Hvis vi havde taget en gondol, havde vi jo ikke nået så langt, men det havde måske været mere romantisk, vi har dog aldrig fortrudt det.

Duerne på "Markuspladsen" skal man selvfølgelig fodre, det er en del af oplevelsen, og det er dejligt jordnært når man er mæt af at se de imponerende og smukke bygninger. Vi kom aldrig ind i Markuskirken, da køen var for lang, og desuden var min kone i shorts, hvilket jo ikke er tilladt i en katolsk kirke. Men pyt der er rigeligt at se på i Venedig.

 

Hvis der er noget, der er godt i Italien, så er det grøntsager. Her er en af de utallige små boder, som ligger langs landevejen. Vi benyttede os også af tilbudet om at købe vin fra fad. Man kan se det til højre på billedet, her skulle man bare have en dunk med, så kunne man få den fyldt. Kvaliteten af vinen var meget svingende, men selve oplevelsen af at købe selvtappet vin var rigtig god.

En ting er sikker: Det er ikke sidste gang vi tager til Lidoen. Her er alt hvad der skal til for at få en god ferie.