Grasse

Parfumefabrikken "Fragonard"

På vej hjem fra Nice tog vi en lille omvej omkring pafumebyen Grasse. Det blev en spændende oplevelse. Vi havde nogle forestillinger inde i hovedet, da vi kendte bogen "Parfumekongens datter". F.eks. vidste vi, at den vigtigste person på en parfumefabrik kaldes en "næse". Ham så vi da også.
Her er vi foran indgangen til Fragonard. At det blev den er en tilfældighed, da der var tre større firmaer, som de skiltede til. Men vi fandt en parkeringsplads her ved Fragonard. Derfor blev det den. Her er et lille udsnit af de krydderurter, som de bruger ved fremstillingen af parfume. Dem på billedet er de importerede fra andre lande og verdensdele. Der er også en del i området bl.a. lavendel og mange citrustræer.
Her er en af de berømte "næser" foran sit orgel. Det tager 10 år at uddanne sig til "næse". Når man er næse, må man ikke spise stærkt krydret mad, og man må ikke nyde alkohol, kaffe o.l. Så jeg er glad for jeg ikke er blevet "næse". Lidt historie. Det er gamle destilleringsapparater og vokstavler, som man førhen udvandt duftstofferne fra. I dag bruger man mere moderne metoder, da det ellers bliver for dyrt at producere parfume, men alt på fabrikken er dog "håndarbejde".
Turen endte selvfølgelig i salgslokalet, hvor man kunne købe de forskellige parfumer og sæber, som de lavede på fabrikken. Vi købte selvfølgelig lidt parfume og nogle stykker sæbe, som vi kunne bruge til gaver til familien derhjemme.

En slange på vejen

På vej op til den smukke gamle by Ramatuelle, mødte vi denne slange. Den lå midt på vejen, så det var lige før vi trådte på den. Vi blev lidt forskrækkede, da den var noget større end de hugorme, vi møder hjemme i Skagen. Jeg har prøvet at finde ud af hvad det er for en art. Jeg mener, at det kan være en øglesnog også kaldet "Kongen af Provence" og på engelsk: Montpellier snake. Den er kun lidt giftig, så vi var ikke i livsfare. Hvis jeg har taget fejl i min bestemmelse af arten, må I gerne komme med en rettelse.

De mange små byer

Der er mange små idylliske og smukke byer i omegnen. Vi besøgte nogle få af dem, der ligger i omegnen. Herunder kommer der nogle billeder fra de små byer.

La Garde-Freinet

La Garde-Freinet, er en hyggelig lille by, der er kendt for at levere kork til vinpropper.

Vi gik en tur i byen og nød den smukke udsigt til bjergene. Hvis man er til bjergvandring, så er det også et godt udgangspunkt. Der var mange bjergvandrere i byen.

Cogolin

Cogolin er kendt for sine piber, der er lavet af bruyère rod. Der var mange pibebutikker, men da vi ikke ryger, kom vi aldrig ind i en. Til gengæld fandt vi en Lidl-butik, hvor vi kunne købe vores dagligvarer til en billig pris.

Ramatuelle

Meget mere charmerende var den lille by Ramatuelle. Da vi besøgte byen var der marked. Det er jo lige noget for pigerne. Når vi er i Italien, er jeg ikke så begejstret for markederne, men i Frankrig er det mere interessant, her sælges ikke kun billige kopier af sportstøj og badehåndklæder. Så der er noget at kigge på for alle.

Herunder en lille serie af billeder fra Ramatuelle. En by vi helt sikkert vil besøge igen.

Tiden går hurtigt, når man har det godt. Efter 15 overnatninger skulle vi vende kursen mod nord. Vi var enige om, at det var et godt område at holde ferie. Så vi regner med at tage derned igen. Vi nåede jo ikke de store berømte byer, som Nice, Cannes og Monaco. Desuden vil vi godt bruge en dag mere på Gorges du Verdon. Måske vandre ned til floden fra Pont Sublime.

På vej mod Danmark ville vi have et par dage på en plads, som vi kendte fra engang, hvor vi var dumpet ind for en enkelt overnatning. Den havde virket så tiltalende, at vi gerne ville komme igen.

Hvad vi oplevede der kan I se i del 4 ved at følge dette link:   Camping Gugel